Budapesti Gazdasági SZC Belvárosi Gazdasági Szakgimnáziuma

A Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola Dohány utcai képzőközpontja új néven.

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum székhelyén,  a  DOHÁNY utcai épületében INGYENES, nappali és esti tagozatos, EMELT szintű, érettségire épülő OKJ-s képzések kaptak helyet.

A Dohány utcai szakképző központ 2008 óta működik, jól felszerelt, modern épület. Könnyen megközelíthető, a Blaha Lujza tértől néhány perc  sétával elérhető.
A Dohány utcai szakképző központban tanító tanáraink szakértelme és tapasztalata elismeréseként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közgazdász tanár szakos hallgatóinak mentoráló intézményévé választotta ezt a képzőhelyet.
A szakképző központ vizsgaeredményessége kimagasló a sikeres szakmai vizsgák tekintetében.

A Dohány utcai iskolaépületben a házirend igazodik a felnőtt tanulók életkorához, a szervezett programok, szakmai és külső programok, projektnapok kifejezetten az érettségizett korosztályhoz szólnak. Tanáraink tanítási módszerei is igazodnak a fiatal felnőtt korcsoport igényeihez.

A Dohány utcai képzőközpontban dolgozó oktatóink arra törekszenek, hogy a biztos szakmai tudáson kívül munkaerőpiaci ismeretekkel, projektmunkákkal, szakmai és kulturális programokkal is színesítsék a diákéletet és felkészítsék tanulóinkat egy sikeres szakmai karrier elindítására.
Térségi szintű akkreditált kiváló minősítésű Tehetségpontot működtetünk, ebben a tanévben 120 órás tehetséggondozó programot valósítottunk meg belső és külső programokkal.

Minden képzésünk államilag finanszírozott, első és második szakma esetén teljesen ingyenes.  

Tanított nyelvek: angol, német

Ingyenes szolgáltatásaink a Dohány utcában:

  • konditerem
  • könyvtár
  • szakmai, kulturális és karrierprogramok
  • iskolapszichológus
  • digitális tananyagok
Cím: 1074 Budapest, Dohány utca 65
Telefon: 061/413-2770