Budapesti Gazdasági SZC Budai Középiskolája

Iskolánk célkitűzése, hogy tanulóinkat felkészítse a közép- és emelt szintű érettségi vizsgára, így az egyetemi, főiskolai tanulmányok és OKJ-s képzések sikeres elvégzése, valamint az, hogy korszerű ismereteik révén a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon is versenyképessé váljanak itt végzett diákjaink.

 

A Déli pályaudvar és a metró közelsége mind a budapesti, mind az agglomerációból érkezők számára könnyen megközelíthetővé teszik iskolánkat.

 

A 35 ezer kötetes könyvtár és a 11 számítógép terem olyan hatalmas tudástárat biztosít, amelynek segítségével tanulóink bármilyen információt megtalálhatnak. A médiaoktatást egy speciális Macintosh gépekkel felszerelt terem segíti. Iskolánk ECDL központként is működik.

 

Diákélet, versenyek, programok:

 

A magas színvonalú oktató munkát számos versenyeredmény is bizonyítja. Tanulóink minden évben sikeresen szerepelnek az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, a Tudományos Diákkörök Országos Versenyén, a Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenyén, az angol két tannyelvű iskolák Országos Angol Nyelvű Civilizációs Versenyén, melynek többször szervezői is voltunk. Több Kazinczy-díjas diákkal is büszkélkedhetünk.

 

A sokrétű külföldi tanulmányi kirándulásokon tanulóink lehetőséget kapnak, hogy más népek kultúrájával és nyelvével ismerkedhessenek. Az úti célok többek között Bécs, Krakkó, Róma, Erdély és Spanyolország voltak. Az Erasmus projekt keretében holland diákcsere kapcsolatot is ápolunk.

2015-ben elnyertük az Örökös Ökoiskola címet, mivel iskolánk alapító tagja volt az ökoiskola hálózatnak. Az iskola fő nevelési elvei közé tartozik, hogy tágabb környezetüket szerető, óvó, gondozó – vagyis környezetbarát – felnőttekké váljanak diákjaink.

 

Tanulóink szociális érzékenységét mi sem jellemzi jobban, mint hogy karácsonykor minden osztályunk egy nagy zsákot tölt meg tartós élelmiszerekkel, melyet a Fáy András Alapítvány segítségével rászoruló családokhoz juttatunk el.

 

2011-től iskolánk az OTP Fáy András Alapítvány Mintaiskolája.

Legfontosabb céljaink a tudatosság igényének kialakítása a középiskolás években (pénzügyek, karrier, felelősség, környezettudatosság, szociális érzékenység), szemléletformálás az öngondoskodó egyéntől a felelős gazdálkodóig. Az iskolán kívüli rendezvények, táborok, az O.K. Központ látogatásának élménye, az iskolaitól eltérő pedagógiai módszerek nagy hatással vannak tanulóinkra.

 

Képzéseink:

 

Gimnázium:

 • angol-magyar két tannyelvű
 • nyelvi előkészítő (angol, spanyol, német)
 • természettudományi tagozat
 • történelem tagozat
 • informatika tagozat
 • emelt szintű angol tagozat
 • média-kommunikáció tagozat
 • EU tagozat

Szakgimnázium:

 • közgazdasági szakmacsoport
 • kereskedelem-marketing szakmacsoport
 • ügyviteli szakmacsoport

 

Cím: 1126 Budapest, Márvány utca 32.
Telefon: 061/225-7510