Budapesti Gazdasági SZC Csete Balázs Szakgimnáziuma

A 2013-ban Csepeli Örökség Díjjal kitüntetett iskolánkban közgazdasági szakmacsoportos alapozó oktatás folyik nappali és esti tagozatos képzésben. A lelkes tanári kar felemelkedési lehetőséget és esélyt ad sok nehéz sorsú diáknak és fiatalnak. A piacképes szakma tanításával a munkába állás biztosított a végzettek számára. Az OKJ-s képzésben részesülő tanulók a sikeres szakmai vizsga elvégzése után pénzügyi területen (bank, befektetés, biztosítás) helyezkedhetnek el. Eddig minden végzett tanulónak állást biztosítottak a befektetési intézmények.

Diákélet, versenyek, programok:

Iskolánk ECDL- és középszintű érettségi vizsgaközpont. Tanévenként 200 fő vizsgázik különböző modulokból. Az intézményben pezsgő élet folyik. A XXI. kerületi önkormányzat segítségével külföldi tanulmányútra mehetnek a tanulók. Neves előadók tartanak rendhagyó irodalom, történelem és közgazdasági tanórákat. Nemzetközi történelmi projekt keretében, a lengyel-magyar barátság hagyományaként közösen dolgoznak a diákok külföldi társaikkal. Együttműködési kapcsolatban állunk a világ egyik legnagyobb cégével, a General Electric-kel. A közös projekt eredményeként a tanulók az

iskolaszépítési napon együtt végezhetnek alkotó munkát az angol nyelven beszélő önkéntesekkel. A budapesti és regionális versenyekre felkészített „csetés” diákok kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

Az iskolában lehetőség nyílik nyelvvizsga felkészítésre is. Emelt óraszámban és csoportbontásban tanítják az informatikát és az idegen nyelveket. A nyelvi labor nagyban hozzájárul a sikeres nyelvvizsga letételéhez.

Szakgimnázium:

  • Közgazdaság (nappali)
  • Közgazdaság (esti)
  • Érettségire felkészítő (esti)

Szakközépiskola:

  • Eladó
Cím: 1215 Budapest, Csete Balázs u. 6-8.
Telefon: 06-1-276-4856