• Menu
  • Skip to main content
  • Ugrás a lábléchez

Before Header

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Phone

BGSZC

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

Header Right

  • BGSZC
  • Hírek
  • Iskoláink
  • Képzéseink
    • Szakképző iskola (szakma érettségi nélkül)
    • Technikum (szakma érettségivel)
    • Képzések 25 éves korig (iskolarendszerű)
    • Képzések felnőtteknek
  • GYIK
  • Blog
  • Dokumentumok
  • Projektjeink
  • Elérhetőség
  • Álláshirdetések

Mobile Menu

  • BGSZC
  • Hírek
  • Iskoláink
  • Képzéseink
    • Szakképző iskola (szakma érettségi nélkül)
    • Technikum (szakma érettségivel)
    • Képzések 25 éves korig (iskolarendszerű)
    • Képzések felnőtteknek
  • GYIK
  • Blog
  • Dokumentumok
  • Projektjeink
  • Elérhetőség
  • Álláshirdetések
cukrasz-szakkepzes-budapest

Cukrász (felnőtteknek)

Főoldal / Képzések / Cukrász (felnőtteknek)

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

Beiratkozás feltétele: érettségi vizsga

Képzési idő: nappali, iskolarendszerű képzésben, tanulói jogviszonyban 2 év, felnőttképzési jogviszonyban, esti rendszerben 8 hónap

A cukrász cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat és díszmunkát állít elő, ügyel az ízbéli változatosságra, esztétikus megjelenítésre, a megrendelők igényeire.

KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kreativitás, jó problémamegoldó-, stressztűrő, együttműködő képesség, jó szervezőkészség, nagy terhelhetőség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
􀂋 felveszi a megrendeléseket;
􀂋 kiválasztja a szükséges alapanyagokat;
􀂋 kiszámítja és előkészíti az elkészítendő termékekhez a hozzávaló mennyiségeket;
􀂋 elkészíti a tésztákat, töltelékeket, bevonatokat;
􀂋 munkáját kézzel és gépekkel végzi pl. gyúró-, keverő nyújtógépet használ;
􀂋 sütési és főzési műveleteket végez;
􀂋 kéziszerszámok segítségével a termékeket megadott méretűre alakítja, formázza, díszíti;
􀂋 az összetettebb termékeknél, a kisült tésztákat krémekkel rétegezi, dermeszti, majd a terméket bevonja és díszíti;
􀂋 alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít;
􀂋 fagylaltokat főz és fagyaszt;
􀂋 csokoládéból bonbonokat, díszeket készít.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Folyamatosan fejlődni szeretnének, változatos munkára vágynak.

A képzést indító iskolák listája

Budapesti Gazdasági SZC Giorgio Perlasca Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
Budapesti Gazdasági SZC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

Kategória: Képzéseink, Képzések felnőtteknek

Jelentkezés

  • Jelentkezem a képzésre
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Footer

bgszc-logo-HU-inverz
  • Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
  • 1074, Budapest, Dohány u. 65
  • Telefon: +36-1-413-2777
  • E-mail: info@bgszc.hu
  • OM: 203061
  • Nyilvántartási szám: B/2020/000671
  • Engedélyszám: E/2020/000184
  • BGSZC
  • Iskoláink
  • Képzéseink
  • Hírek
  • Dokumentumok
  • Elérhetőség
  • Projektjeink
  • GYIK
  • Adatvédelem

Site Footer

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum 1074 Budapest, Dohány u. 65. Telefon: +36-1-413-2777 E-mail: info@bgszc.hu