• Menu
  • Skip to main content
  • Ugrás a lábléchez

Before Header

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Phone

BGSZC

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

Header Right

  • BGSZC
  • Hírek
  • Iskoláink
  • Képzéseink
    • Szakképző iskola (szakma érettségi nélkül)
    • Technikum (szakma érettségivel)
    • Képzések 25 éves korig (iskolarendszerű)
    • Képzések felnőtteknek
  • GYIK
  • Blog
  • Dokumentumok
  • Projektjeink
  • Elérhetőség
  • Álláshirdetések

Mobile Menu

  • BGSZC
  • Hírek
  • Iskoláink
  • Képzéseink
    • Szakképző iskola (szakma érettségi nélkül)
    • Technikum (szakma érettségivel)
    • Képzések 25 éves korig (iskolarendszerű)
    • Képzések felnőtteknek
  • GYIK
  • Blog
  • Dokumentumok
  • Projektjeink
  • Elérhetőség
  • Álláshirdetések
cukrasz-szaktechnikus-okj-szakkepzes-budapest

Cukrász szaktechnikus

Főoldal / Képzések / Cukrász szaktechnikus

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Beiratkozás feltétele: érettségi vizsga

Képzési idő: iskolarendszerű képzésben 2 év, felnőtteknek akár 8 hónap (előzetes tudás beszámításával)

A cukrászatokban beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végez, irányít. Kialakítja az egység üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a cukrászat működését.

KOMPETENCIAELVÁRÁS
Jó kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, empátia, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség, nagy terhelhetőség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • a cukrászvállalkozások üzemeltetéséhez szükséges vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatot lát el;
  • irányítja, szervezi, ellenőrzi — tulajdonosként, alkalmazottként — az árubeszerzési, a raktározási, a termelési, az értékesítési, kiszállítási tevékenységeket;
  • közvetlenül kijelöli a feladatokat, elkészíti a munkaidő-beosztást, betanítja és felügyeli a cukrászat személyzetét, összehangolja, irányítja, a munkavállalók tevékenységét, ellenőrzi a végzett munka minőségét;
  • ismeri és képes alkalmazni a szakterülete idegen nyelvi szókincsét;
  • bemutatja, népszerűsíti (reklámozza) az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot;
  • megtervezi az egység működését, üzleti tervet készít;
  • termelő és értékesítő tevékenységet végez, részt vesz a cukrászati készítmények elkészítésében.Azoknak a fiataloknak ajánlott, akik szeretnek alkotni, érdekli őket a szervezés, logisztika.

A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. Azoknak is ajánlott, akik szakirányú felsőfokú tanulmányokat szeretnének folytatni a későbbiekben

Kategória: Képzéseink

Footer

bgszc-logo-HU-inverz
  • Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
  • 1074, Budapest, Dohány u. 65
  • Telefon: +36-1-413-2777
  • E-mail: info@bgszc.hu
  • OM: 203061
  • Nyilvántartási szám: B/2020/000671
  • Engedélyszám: E/2020/000184
  • BGSZC
  • Iskoláink
  • Képzéseink
  • Hírek
  • Dokumentumok
  • Elérhetőség
  • Projektjeink
  • GYIK
  • Adatvédelem

Site Footer

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum 1074 Budapest, Dohány u. 65. Telefon: +36-1-413-2777 E-mail: info@bgszc.hu