• Menu
  • Skip to main content
  • Ugrás a lábléchez

Before Header

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Phone

BGSZC

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

Header Right

  • BGSZC
  • Hírek
  • Iskoláink
  • Képzéseink
    • Szakképző iskola (szakma érettségi nélkül)
    • Technikum (szakma érettségivel)
    • Képzések 25 éves korig (iskolarendszerű)
    • Képzések felnőtteknek
  • GYIK
  • Blog
  • Dokumentumok
  • Projektjeink
  • Elérhetőség
  • Álláshirdetések

Mobile Menu

  • BGSZC
  • Hírek
  • Iskoláink
  • Képzéseink
    • Szakképző iskola (szakma érettségi nélkül)
    • Technikum (szakma érettségivel)
    • Képzések 25 éves korig (iskolarendszerű)
    • Képzések felnőtteknek
  • GYIK
  • Blog
  • Dokumentumok
  • Projektjeink
  • Elérhetőség
  • Álláshirdetések
szakacs-szakkepzes-budapest

Szakács

Főoldal / Képzések / Szakács

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll-, vagy a la carte szakácsként.

KOMPETENCIAELVÁRÁS
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, jó problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
􀂋 a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
􀂋 előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
􀂋 árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
􀂋 betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
􀂋 anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
􀂋 a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
􀂋 képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

Kategória: Képzéseink, Szakképző iskola (szakma érettségi nélkül)

Footer

bgszc-logo-HU-inverz
  • Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
  • 1074, Budapest, Dohány u. 65
  • Telefon: +36-1-413-2777
  • E-mail: info@bgszc.hu
  • OM: 203061
  • Nyilvántartási szám: B/2020/000671
  • Engedélyszám: E/2020/000184
  • BGSZC
  • Iskoláink
  • Képzéseink
  • Hírek
  • Dokumentumok
  • Elérhetőség
  • Projektjeink
  • GYIK
  • Adatvédelem

Site Footer

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum 1074 Budapest, Dohány u. 65. Telefon: +36-1-413-2777 E-mail: info@bgszc.hu