Ugrás a fő tartalomra

1074 Budapest, Dohány u. 65.


+36 30 011 34 39

Széchenyi 2020

Intézményeink adatai


Budapesti Gazdasági SZC Békésy György TechnikumBudapesti Gazdasági SZC Békésy György Technikum

Családias hangulatú iskolánk Budapest XVII. kerületében, annak központjához közeli, jól megközelíthető részén található. Osztályainkban a turisztikai, a gazdálkodás és menedzsment (közgazdasági) illetve kereskedelmi ágazatra várjuk a tanulók jelentkezését. Kifutó jelleggel ügyviteli ágazaton is folyik képzésünk nappali tagozaton, felnőttoktatásunkat pedig igyekszünk a kereslet szerint alakítani. Az iskola impozáns épülete mély benyomást gyakorol az idelátogatókra: tágas, világos terei, a sok zöld növény esztétikai élményt nyújtanak. Osztálytermeink internettel és projektorral felszereltek, az informatikai szaktantermek, a tanbolt, az osztható tornaterem, a tágas sportudvar, könyvtár segíti tanulóink szellemi és fizikai fejlődését. Színháztermünk ünnepségeinknek, alkalmanként drámapedagógiai foglalkozásnak, előadásoknak illetve más kulturális eseményeknek ad helyet. Elkötelezett és felkészült nevelőtestületünk arra törekszik, hogy általános műveltséggel és korszerű szakmai tudással is rendelkező szakembereket neveljen. Ehhez korszerű oktatási eszközöket és módszereket hívnak segítségül, figyelembe véve a tanulói sajátosságokat is. A munkavállalói kompetenciák erősítése során kiemelt szerep jut az informatikai, idegen nyelvi és együttműködési kompetenciáknak. A pedagógus kollégákon kívül szociális segítő támogatja a problémákkal küzdő diákokat, és rendszeresen vesszük igénybe más szakemberek (orvos, védőnő, rendőr) segítségét is a nevelő munkához. Nagy súlyt fektetünk diákjaink pénzügyi műveltségének és fogyasztói tudatosságának fejlesztésére, melynek érdekében számos programot szervezünk, kezdeményezésekben, versenyeken veszünk részt. Örökös ökoiskolaként kiemelt nevelési célunk a tanulók környezettudatos magatartásának kialakítása. Tanórán kívüli programjaink széleskörű lehetőségeket nyújtanak különböző érdeklődésű tanulóinknak: rendszeresen szervezünk színházi és múzeumi programot, szakmai kirándulásokat, üzem- és vásárlátogatásokat, részt veszünk az Operakaland rendezvényen, a kerületi Bartók Emlékház zenei programjain, túra szakkört működtetünk, alkalmanként kézműves foglalkozásokat tartunk. Pályázatok keretében tanulóink külföldi partneriskolákkal folytatott projektekben vehetnek részt, melynek során gyakorolják idegen nyelv tudásukat és hasznos tapasztalatokhoz juthatnak.

Budapesti Gazdasági SZC Belvárosi TechnikumBudapesti Gazdasági SZC Belvárosi Technikum

Szakképzés a belvárosban! Ki vagyunk? Modern, innovatív felnőttképző központ Budapest belvárosában. Egy olyan technikum, amely összeszokott, profi oktatói csapattal, számos a munkaerő piacon sikeres tanítvánnyal, büszkélkedhet már. Mit kínálunk a szakmatanulás iránt érdeklődőnknek? Nappali tagozaton, iskolarendszerű, államilag támogatott képzéseket 25 év alatti fiataloknak, ösztöndíjjal, illetve duális képzés esetén külső gyakorlattal, munkabérrel Esti tagozaton, digitális/jelenléti munkarendű, államilag támogatott felnőttképzéseket korhatár nélkül Milyen szakmákat lehet nálunk tanulni? kereskedő és webáruházi technikus logisztikai technikus pénzügyi-számviteli ügyintéző vállalkozási ügyviteli ügyintéző vállalkozási mérlegképes könyvelő Mennyi idő alatt szerezhető szakképesítést? Nappali tagozaton 2 év alatt (ösztöndíjjal, illetve gyakorlóhelytől kapott munkabérrel), a tanulói jogviszony minden előnyével, ingyenesen Felnőttképzési tagozaton 8 hónap alatt, ingyenesen Mit kínálunk még a szakmaszerzés lehetőségén kívül? modern, színvonalas oktatási környezetet profi, türelmes, összeszokott és magasan képzett oktatói csapatot innovatív tanítási módszereket digitális tananyagokat Erasmus programot közös, jó hangulatú szakmai, kulturális és sport programokat pályaorientációs rendezvényeket, állásbörzét csapatépítés családias hangulatot, stresszmentes tanulást sikerélményeket, projektfeladatokat sikeres vizsgák esetén akár egyenes utat az egyetemre, felsőoktatásba vidéki nappali tagozatos diákjainknak ingyenesen igénybe vehető kollégiumi elhelyezést Kire és mire vagyunk büszkék? Elsősorban az itt végzett diákokra, akik közül sokan újra minket választanak egy újabb szakképesítés megszerzéséhez. Az intézmény oktatóinak szakmai, módszertani, szakmódszertani, felkészültségére, emberi, támogató magatartására. A Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemmel való több éves kapcsolatunkra, partnerintézményként az ott tanuló közgazdásztanár hallgatók gyakorló iskolája vagyunk. Számos diákunkra, akik országos tanulmányi versenyen értek el sikert, és azokra a diákokra, akik ugyan tanulási nehézségekkel küzdöttek, mégis sikerült a szakmai bizonyítvány megszerzése. A „dohány utcára” mint alkotói szellemi közösségre, mert bár nevük sokszor változott 2008 óta, de ugyanazzal a lelkesedéssel kezdünk minden tanévet, minden évben. Ha kíváncsi vagy az iskolai diákéletre, eseményekre, látogasd meg facebook oldalunk! https://www.facebook.com/belvarosikepzo Még nem voltál a diákunk? Itt a helyed? Várunk! Tanulj nálunk! Tedd meg a karrierutad első lépését itt! Voltál már? Várunk újra, egy újabb szakmában is légy sikeres!

 • Telefon

  +36 30 369-7890 vagy +36 1 413 27 70

 • Weboldal

 • Cím

  1074 Budapest, Dohány utca 65.

Budapesti Gazdasági SZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági TechnikumBudapesti Gazdasági SZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

A Berzeviczy jó hangulatú, családias iskola, szép, kertvárosi környezetben. Magas szakmai felkészültségű, együttműködő tantestületünk alapelve, hogy a sikeres nevelő- oktató munka alapja a jól működő személyes kapcsolat. Erősségünk a nyelvoktatás: a két tanítási nyelvű tagozaton tanulókat felsőfokú, a nyelvi előkészítős és angol tagozatosokat középfokú nyelvvizsgára készítjük fel. Minden diákunk részére biztosítjuk a második idegen nyelv, az angol mellett a francia, a német vagy az orosz tanulásának lehetőségét, tanítunk szaknyelvet, sikerrel készítünk fel OECONOM szaknyelvi nyelvvizsgára. Ökoiskola vagyunk, mert közösen valljuk, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak a fenntartható fejlődés, hanem Földünk jövőjének feltétele is. Tanítványainkban ez a látásmódot igyekszünk tudatosítani, tananyagba építve és tanórán kívül is. Informatika tagozatos osztályunkban diákjaink az informatika izgalmas területeivel, robotikával, 3D animációval ismerkednek, s olyan informatikai jártasságot szereznek, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy helytálljanak mind a felsőoktatásban, mind munkahelyükön. Angol tagozatos osztályunkban a 9. évfolyamon biztosított erős angol nyelvi alapozás után végig emelt óraszámban, szakmai nyelvvel kiegészítve tanítjuk az angolt. Nyelvi képzésünk eredményességét az előkészítő évfolyam is garantálja. Két tanítási nyelvű tagozatunkra a teljesen kezdő diákokat is várjuk. Az előkészítő év után történelmet, célnyelvi civilizációt, szakmai tantárgyakat tanítunk angol nyelven. Diákjaink nyelvtudása a 10. év végére B2 szintű, az érettségivel együtt pedig felsőfokú nyelvvizsgát szereznek.

 • Telefon

  +36 1 369 35 05

 • Weboldal

 • Cím

  1047 Budapest, Baross u. 72.

Budapesti Gazdasági SZC Budai Gimnázium és SzakgimnáziumBudapesti Gazdasági SZC Budai Gimnázium és Szakgimnázium

Iskolánk célkitűzése, hogy tanulóinkat felkészítse a közép – és emelt szintű érettségi vizsgára valamint a szakképzés folyamatára. Az érettségi, illetve a szakmai komplex vizsgával megszerezhető technikusi oklevél után reális célkitűzés lehet felsőfokú tanulmányok folytatása, illetve korszerű ismereteik révén a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon is versenyképessé válnak itt végzett diákjaink. A képzési folyamatba számos kiváló referenciával bíró hazai és nemzetközi vállalat (pl. kereskedelmi lánc, könyvvizsgáló és vállalati tanácsadó cég) kapcsolódik be segítve a pályaorientációs folyamatot és az elhelyezkedést. A gimnáziumi tanulók előtt is nyitott a lehetőség a szakképzésre az érettségi megszerzése után. A Déli pályaudvar és a metró közelsége mind a budapesti, mind az vonzáskörzetből érkezők számára könnyen megközelíthetővé teszik iskolánkat. Iskolánk korszerűen felszerelt IKT eszközökkel, a számítógéptermek, a digitális tananyagok olyan hatalmas tudástárat biztosítanak, amelynek segítségével tanulóink bármilyen információt megtalálhatnak. A médiaoktatást egy speciális Macintosh gépekkel felszerelt tanterem segíti. A BGSZC Budai Középiskolája ECDL központként is működik, az informatikai oktatás a megszerezhető és nemzetközileg elfogadott modulokra épül. Diákélet, versenyek, programok: A magas színvonalú oktatói munkát számos versenyeredmény is bizonyítja. Tanulóink minden évben sikeresen szerepelnek az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, a Digitális Témahét pályázatain, a Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenyén, az angol két tannyelvű iskolák Országos Angol Nyelvű Civilizációs Versenyén. Több Kazinczy-díjas diákkal is büszkélkedhetünk. Tanulóink számára nemzetközi pályázatok – Erasmus – segítségével lehetőséget adunk arra. hogy a szakképzésben tanulók külföldi munkatapasztalatokat szerezhessenek pl. Spanyolországban, Portugáliában, illetve érdeklődő, nyelveket szerető tanulóink részt vehessenek nemzetközi cserediák programokban (pl. Hollandia, Olaszország, Lengyelország, Spanyolország). Minden évben pályázunk a Határtalanul programra is. Az elmúlt három évben jártunk Erdélyben, a Felvidéken, Kárpátalján és a Délvidéken is. A nyelvtanulást segíti a nyári szünetben lebonyolításra kerülő kéthetes külföldi nyelvkurzus is angol, német és francia nyelvterületen. Minden tanévben angol, spanyol és német nyelvi táborokat szervezünk. Utazó iskolaként is szoktuk magunkat nevezni, hiszen számos külföldi tanulmányúttal színesítjük a tanévek programkínálatát. Fontosnak tartjuk a környezetvédelmet. 2015-ben elnyertük az Örökös Ökoiskola címet, a Budai alapító tagja az ökoiskola hálózatnak. 2017-ben a fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címét is megkaptuk tanáraink és diákjaink eredményes munkájának következményeként. Az iskola fő nevelési elvei közé tartozik, hogy tágabb környezetüket szerető, óvó, gondozó – vagyis környezetbarát – a fenntartható világot szem előtt tartó felnőttekké váljanak diákjaink. Tanulóink szociális érzékenységét mi sem jellemzi jobban, mint hogy karácsonykor minden osztályunk egy nagy zsákot tölt meg tartós élelmiszerekkel, melyet a Fáy András Alapítvány segítségével rászoruló családokhoz juttatunk el. 2011-től iskolánk az OTP Fáy András Alapítvány Mintaiskolája. Minden tanulónk gazdasági – pénzügyi képzést kap a középiskolai tanévek során. Legfontosabb céljaink a pénzügyi tudatosság igényének kialakítása (pénzügyek, karrier, felelősség, környezettudatosság, szociális érzékenység), szemléletformálás az öngondoskodó egyéntől a felelős gazdálkodóig. Az iskolán kívüli rendezvények, táborok, az O.K. Központ látogatásának élménye, az iskolaitól eltérő pedagógiai módszerek nagy hatással vannak tanulóinkra.

 • Telefon

  +36 1 225 75 10

 • Weboldal

 • Cím

  1126 Budapest, Márvány utca 32.

Budapesti Gazdasági SZC Budai TechnikumBudapesti Gazdasági SZC Budai Technikum

ISKOLÁNK JELLEMZŐI • piacképes szakmákat oktatunk • felzárkóztatást és tehetséggondozást folytatunk • lelkes és felkészült oktatóink vannak • külföldi szakmai gyakorlatra visszük a diákokat • Buda központi részén, a Déli pályaudvartól öt perc sétára található iskolánk • Pénziránytű Alapítvány Bázisiskolája vagyunk • Örökös Ökoiskola címmel rendelkezünk

 • Telefon

  +36 30 293 42 70 és +36 1 356 54 82

 • Weboldal

 • Cím

  1126 Budapest, Márvány utca 32.

Budapesti Gazdasági SZC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző IskolaBudapesti Gazdasági SZC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

Iskolánk immár 115 éve ápolja a hazai gasztronómiai hagyományokat és képez szakmájukban sikereket elérő vendéglátóipari szakembereket. Névadója, Dobos C. József a magyar cukrászat egyik legendás, történelmi alakja. Híres alkotása, a dobostorta 2019-tól immár hungaricum, a Magyar Értéktár része. Széleskörű tapasztalattal rendelkező szaktanáraink, oktatóink és folyamatosan fejlesztett, modern eszközökkel berendezett tanüzemeink jelentik a biztosítékot a piacképes tudás megszerzésére. Szakmai versenyeken, nemzetközi rendezvényeken a szakma iránt érdeklődő diákok képviselik iskolánkat és érnek el kiváló eredményeket. Szakközépiskolai képzéseinkben szakács, cukrász, és pincér (új néven vendégtéri) szakmára készítjük fel tanulóinkat, majd biztosítjuk az érettségi vizsga megszerzését + 2 éves képzés során. Nyelvi előkészítő osztályainkban az emelt óraszámú angol és német nyelvi képzés a nyelvvizsga megszerzésének, a számítástechnika intenzív oktatása pedig az ECDL vizsga letételének biztosítéka. A 2020-2021-es tanévtől történi ez már az új szakképzési rendszerben, középpontjában a szaktechnikusi rendszerrel. Iskolánk vezetősége figyelembe véve a képzéseseink során elsajátítandó ismereteket, kompetenciákat, valamint lépést tartva a szakma munkaerő-piaci elvárásaival, igyekszik kihasználni a különböző pályázati és fejlesztési forrásokat. Modern, jól felszerelt tanüzemekkel, és számítástechnikai háttérrel rendelkezünk. A szakmai gyakorlati helyet kiemelkedő vendéglátó ipari egységekben biztosítjuk. Az iskola jó közlekedési helyen található Észak-Pesten, Angyalföldön, metró és trolibusz közlekedés mentén. Az iskola elérhető a legismertebb közösségi oldalon is.

 • Telefon

  36 1 320 98 04

 • Weboldal

 • Cím

  1134 Budapest, Huba utca 7.

Budapesti Gazdasági SZC Giorgio Perlasca Vendéglátóipari Technikum és Szakképző IskolaBudapesti Gazdasági SZC Giorgio Perlasca Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

Iskolánkban 1982-ben indult el a szakképzés. A kereskedelmi, 1983-ban pedig a vendéglátó szakmunkásképzés. A kezdetekben Maglódi Úti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző, majd Maglódi Úti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakmunkásképzőként szerepeltünk az oktatási intézmények sorában. 1986-ban kezdte meg tanulmányait az első szakközépiskolai osztály. 1991-ben indítottuk el az integrált képzési rendszert, amely rugalmasan alkalmazkodott a tanulók képességeihez, ill. elképzeléseihez: a szerényebb képességű tanulók a biztosabb végzettséggel kecsegtető szakmunkás ágon folytatták tanulmányaikat, és a szakmunkás-bizonyítvány megszerzése után – már érettebb fejjel – kaptak lehetőséget levelező tagozaton az érettségi bizonyítvány megszerzésére. A felkészültebbek érettségi bizonyítványt, majd technikusi képesítő oklevelet szerezhettek. 1992-ben, a volt szocialista országok iskolái közül elsőként nyertünk felvételt a Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Iskolák Európai Szövetségébe (AEHT), amelyben – bátran állíthatjuk – azóta is egész Európában érzékelhetően meghatározó szerepet játszunk. Rendezvényeinkre tucatnyi országból érkeztek résztvevők, és mindent elkövettünk, hogy tanáraink és tanulóink segítségével minél teljesebben mutassuk be a magyar gasztronómia és kereskedelem legfőbb értékeit. 2020-tól az új szakképzési rendszerben az első szakma megszerzése a duális képzés keretében a technikumokban és a szakképző iskolákban már 14 éves kortól indul. Ilyen típusú iskola a mi intézményünk is. Képzési kínálatunk folyamatosan igazodik a munkaerőpiaci igényekhez. Tartjuk- és folyamatosan újítjuk a kapcsolatot a gazdasági élet szereplőivel. Az alapszakmák tekintetében a Turizmus-vendéglátás ágazathoz tartozó képzési kínálatunkkal töltjük be az űrt a hiányszakmák területén. A duális képzési formában a tanulók automatikusan kerülnek ki képzett szakemberként a munkaerőpiacra. Mivel az ágazati alapképzést követően a szakmai gyakorlati helyen történő oktatás munkaszerződéssel történik, így biztosítva van tanulóink számára a munkahely. Célunk, hogy a gyermeklétszám csökkenése ellenére tovább növeljük iskolánk tanulóinak létszámát. Továbbá célunk a szaktechnikusi és szakképző osztályok népszerűsítése, a gyakorlati oktatás színvonalának növelése a munkaerőpiaci kereslet és kínálat összehangolása a gazdasági élet szereplőivel együttműködve.

 • Telefon

  36 1 262 57 90

 • Weboldal

 • Cím

  1106 Budapest, Maglódi út 8.

Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági TechnikumBudapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

A nagy hagyományokkal, 130 éves múlttal rendelkező iskola, amely alapítása óta közgazdasági- kereskedelmi képzést nyújt Budán, a Duna partjától néhány méterre, közel a Lánchídhoz helyezkedik el. Az ország legjobb eredményeket elérő iskolái közé tartozunk: a HVG vizsgálata alapján iskolánk az ország közel ötszáz szakközépiskolája között 5. helyen áll a tizedikes diákok kompetenciamérésén, az érettségin, valamint az OKTV-n és a felsőoktatási felvételiken elért eredmények alapján. Iskolánk legnagyobb büszkesége a nyelvoktatás: öt nyelvet tanítunk, ebből hármat (angol, német, francia) a két tanítási nyelvű oktatás keretében, japán és orosz nyelvoktatásunk pedig speciális. 2015-ben 139 végzős diákunk 151 sikeres nyelvvizsgát tett, zömében felsőfokú C típusút. Diákélet, versenyek, programok: 15 európai ország 20 középiskolájával van nemzetközi kapcsolatunk: vagy valamilyen EU-s pályázat keretében dolgozunk együtt, vagy akár évtizedes testvériskolai keretben utaznak diákjaink minden tanévben külföldi iskolákba. Magas színvonalú, eredményes közgazdasági szakmai képzésünk eredményeképpen 2015-ben az országos közgazdasági tanulmányi verseny országos 30-as döntőjébe 8 tanulónk jutott, és végül az első három helyezett is a mi diákunk lett.

 • Telefon

  36 1 201 05 82

 • Weboldal

 • Cím

  1011 Budapest, Ponty u. 3.

Budapesti Gazdasági SZC II. Rákóczi Ferenc TechnikumBudapesti Gazdasági SZC II. Rákóczi Ferenc Technikum

A több mint száz éves múlttal rendelkező iskolánk Budapest központjában, a nyüzsgő VII. kerületben helyezkedik el. A 4 szintes épületben diákjainkat tágas, IKT eszközökkel felszerelt tantermek várják. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy olyan gazdasági és turisztikai szakembereket képezzünk, akik a megszerzett tudásukat az élet bármely területén alkalmazni tudják a jövőben. A szakma oktatásán kívül az idegennyelv tanításra és a XXI. századi kulcskompetenciák fejlesztésére (kreativitás és innováció, kritikai gondolkodás és problémamegoldás, kommunikáció, együttműködés) is kiemelt figyelmet fordítunk. Arra törekszünk, hogy közvetítsük az egyetemes és magyar kultúra értékeit és az egész életen át tartó tanulás kompetenciájának fontosságát. Diákélet, versenyek, programok: A diákéletet számos iskolán kívüli program teszi színesebbé: Témahét – több mint tízféle, 2-3 fős tanárcsapatok által meghirdetett projektre jelentkezhetnek diákjaink minden évben, a munka során különböző problémákra keresnek megoldásokat külső szakemberek bevonásával és modern digitális eszközök alkalmazásával. Kapcsolat program – az ép és fogyatékkal élő gyerekek együttműködését fejleszti, és elősegíti a másság elfogadását. Erasmus pályázatok K. Központ – OTP Fáy Alapítvány – programjain való rendszeres részvétel Hagyományos iskolai programok

 • Telefon

  36 1 322 86 12

 • Weboldal

 • Cím

  1075 Budapest, Wesselényi u. 38.

Budapesti Gazdasági SZC Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági TechnikumBudapesti Gazdasági SZC Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

Iskolánk a Váci úton, közel a 3-as metró Forgách utcai megállójához helyezkedik el. Osztályainkban közgazdasági szakágazatos (és kifutó jelleggel ügyviteli) képzés zajlik. Kiemelt hangsúlyt fektetünk az idegen nyelvek oktatására: angol és német célnyelvű két tanítási nyelvű tagozatunkon az utóbbi években szinte valamennyi tanuló felsőfokú nyelvvizsgát szerzett. Erősségünk a szakmai oktatás színvonala. A szakmai tárgyak oktatása során szilárd szakmai alapok elsajátíttatására, ezen keresztül a szakma megszerettetésére, pozitív pályaorientációra törekszünk. Tanulóink többsége ezen a szakterületen tanul tovább a felsőoktatásban, szerez szakmát a szakképzésben. Továbbtanulási arányaink kimagaslóak a gazdaság-szolgáltatás terület irányában. Iskolánk közösségére jellemző, hogy egységes tantestületünk egyszerre tud eredményeket elérni a tehetséggondozás, versenyeztetés és a lemaradók felzárkóztatása terén. Ezt bizonyítják a szakmai és közismereti versenyeredményeink, az érettségi és a szakmai vizsgákon nyújtott teljesítmények. Az iskolai diákéletet hazai és európai uniós pályázatok segítségével színesítjük, melynek keretében diákjaink évről évre eljuthatnak angol és német célnyelvi országokba szakmai gyakorlatra, illetve a környező országokba.

 • Telefon

  36 1 349 71 30

 • Weboldal

 • Cím

  1139 Budapest, Váci út 89.

Budapesti Gazdasági SZC Keleti Károly Közgazdasági TechnikumBudapesti Gazdasági SZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum

A Keleti több mint 30 éve elkötelezett híve annak, hogy olyan gazdasági szakembereket képezzen, akik saját szakterületükből kitekintve komplex módon képesek az ismereteiket alkalmazzák. A technikusi és az érettségi felkészítés mellett kiemelt figyelmet fordítunk a nyelvtanulásra, az informatika oktatására, a tehetséggondozásra és a képességfejlesztésre. Tanulóközpontú iskolaként már 9. évfolyamon felkaroljuk azokat is, akik kisebb-nagyobb tanulási nehézséggel küzdenek. A képességfejlesztés eredményességét bizonyítják például a mindig országos átlagot meghaladó érettségi és a szakmai vizsgák eredményei is. A következő évek során továbbra is szeretnénk megőrizni oktató-nevelő munkánk alapelveit: az értékközvetítő, korszerű közismereti- és szakképzést, illetve a gyermekközpontú pedagógiát. Technikumi és felnőtt szakképző osztályainkban közismereti és szakmai képzés folyik, gazdálkodás és menedzsment (közgazdaság) és közlekedés és szállítmányozás (logisztika) ágazatokban. A technikusi szakképzettség korszerű szakmai ismereteket biztosít, továbbá jelentős előnyt jelent majd a szakirányú felsőoktatási továbbtanulásnál. Diákélet, versenyek, programok: Miért szeretnek hozzánk járni a diákok? A nálunk tanuló diákok egybehangzó véleménye, hogy nagyon diákbarát iskolába járhattak, járhatnak. Támogatjuk őket abban, hogy tanulmányi versenyeken indulhassanak, diákvállalkozásban vagy pénzügyi tudatosság projektnapokon próbálhassák ki a tanultak alkalmazását. Többféle sportolási és szabadidős közösségépítő programot kínálunk, például a gólyatábor, a gólyanap, diákönkormányzati vagy a Keletis Napok rendezvényei. Az iskolai diákéletet hazai és európai uniós pályázatok segítségével színesítjük, melynek keretében diákjaink évről évre eljuthatnak angol és német célnyelvi országokba szakmai gyakorlatra, illetve a környező országokba. A kezdetektől fogva kiemelkedő versenyeredményekkel büszkélkedhetünk. 2019-ben a Pénzügyi-számviteli ügyintéző Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV) döntőjébe 3 tanulónk jutott be, végül a második és harmadik három helyezett is a mi diákunk lett, az iskolánk pedig országos összesítésben 2. helyezést ért el. Az ágazati érettségi tárgyak országos versenyén (ÁSZÉV) a Közgazdaság ágazaton a 30 fős országos döntőbe 6 tanulónk jutott be, és 6., 8., 12., 21., 25., 26. helyezését értek el. A kereskedelem ágazaton az országos döntőbe 2 tanulónk jutott be 6. és 20. helyezést értek el, ill. szereztek többletpontokat a felsőoktatási felvételükhöz.

 • Telefon

  36 1 262 92 22

 • Weboldal

 • Cím

  1106 Budapest, Gyakorló u. 21-23.

Budapesti Gazdasági SZC Logisztikai és Kereskedelmi Technikum és Szakképző IskolaBudapesti Gazdasági SZC Logisztikai és Kereskedelmi Technikum és Szakképző Iskola

Iskolánk két, nagy múlttal rendelkező intézmény (BGSZC Harsányi János Technikum és a BGSZC Szász Ferenc Kereskedelmi Technikum és Szakképző Iskola) összevonásából jött létre. A „LOGIKER” ugyan új néven 2023. szeptember 1-jén született, de két nagy múltú oktatási intézmény összeolvadásával, melyek külön-külön is kiemelt szerepet játszottak már korábban is a kereskedelmi, illetve a közlekedés és szállítmányozás szakképzési területeken. Büszkék vagyunk iskolánk múltjára, hagyományaira, ugyanakkor fontosnak tartjuk a folyamatos fejlődést, alkalmazkodást a XXI. századi munkaerőpiac elvárásaihoz. Képzési kínálatunk között a technikumi és szakképző iskolai oktatás mellett a szakmát szerzettek érettségire való felkészítése és a felnőttek oktatása is megtalálható. Az új intézményben egyesültek azok a jó gyakorlatok, melyek a kereskedelem és a logisztika képzési területeken aktív, versenyképes szereplővé emelik iskolánkat. Tanulóinknak korszerű, versenyképes tudást biztosítunk és emellett figyelünk arra, hogy felelősségteljes, kiegyensúlyozott felnőtté válhassanak. A tanulás mellett diákjainknak életkoruknak megfelelő közösségi programokat szervezünk, de lehetőségük van arra is, hogy csatlakozva ERASMUS projektekhez külföldi szakmai – nyelvi tapasztalatokat is szerezzenek. Családbarát intézményünk mind a budapesti, mind a Budapest környéki tanulók számára könnyen elérhető; 5 percnyi sétával a Puskás Ferenc Stadiontól, a Szörény utca 2-4. szám alatt található az iskolánk.

 • Telefon

  +36 1 333-0555, +36 30 369-3463

 • Weboldal

 • Cím

  1087 Budapest, Szörény u. 2-4.

Budapesti Gazdasági SZC Pesterzsébeti TechnikumBudapesti Gazdasági SZC Pesterzsébeti Technikum

A diákok, akik iskolánkat választják, nemcsak tudást, nemcsak végzettséget szereznek, de tagjaivá válnak egy olyan közösségnek, amelyben mindenki – tanár és diák egyaránt – megtalálhatja saját érdeklődési körének, tehetségének, képességeinek megfelelő kihívást. Fontosnak tartjuk, hogy piacképes szakmát adjunk diákjaink kezébe. Diákélet, versenyek, programok: A tantárgyi tudás elmélyítését érdekes versenyekkel igyekszünk színesíteni: nyelvi és történelmi versenyekre, természettudományi vetélkedőkre, szakmai megmérettetésekre (pl. Teöreök Aladár országos szövegszerkesztő verseny, KEBA Tőzsdejáték középiskolásoknak) is felkészítjük diákjainkat, s kiemelt figyelmet szentelünk a tehetségfejlesztésnek.

 • Telefon

  36 1 283 11 64

 • Weboldal

 • Cím

  1201 Budapest, Vörösmarty u. 30.

Budapesti Gazdasági SZC Pestszentlőrinci TechnikumBudapesti Gazdasági SZC Pestszentlőrinci Technikum

Iskolánkat városszerte mindenki úgy ismeri: a „HENGERSOR”. Jó hengersoros diáknak lenni, mert itt mindenki jól érzi magát. Számunkra a legfontosabb az emberség, a tanulás, a munka tisztelete, az egyéni képességek fejlesztése, egymás elfogadása. Ha tehetséges valaki valamiben, ösztönözzük, hogy még jobb legyen, s számos alkalmat biztosítunk versenyeken való megmérettetésre. Ha pedig lemarad valaki, segítünk felzárkózni, s újabb és újabb módszereket alkalmazunk, hogy bizonyítsuk a tanulóknak: mindannyian tehetségesek valamiben. Diákélet, versenyek, programok: Iskolai programjaink igen sikeresek, magas színvonalúak. Az Oktatási Hivatal bázisintézményeként számos újító módszerünk kapott elismerést a kollégáktól, szülőktől. Nagyon fontos számunkra a sport is. Több válogatott sportember is jár hozzánk, így az „ép testben ép lélek” nálunk valóság. Diákönkormányzatunk igen aktív párbeszédet folytat a tantestülettel, mert itt mindenki természetesnek tartja, hogy a konfliktusok csakis közösen oldhatók meg. Ebben nagy segítségünkre vannak a szülők is.

 • Telefon

  36 1 290 86 27

 • Weboldal

 • Cím

  1184 Budapest, Hengersor u. 34.

Budapesti Gazdasági SZC Széchenyi István Kereskedelmi TechnikumBudapesti Gazdasági SZC Széchenyi István Kereskedelmi Technikum

TUDÁS – ÉLMÉNY – KÖZÖSSÉG Iskolánk az elegáns, nagy múltú és fokozatosan megújuló Palotanegyedben található. Ennek köszönhetően igen jó közlekedési útvonalakon keresztül közelíthető meg. Intézményünk története messzire nyúlik vissza, hiszen 1908-ban alapították, majd 1912-ben költözhetett az art déco stílusú, ma már műemlék iskolapalotába, amelynek tervezője Lajta Béla volt. Az iskola hangulatát a múlt eleganciájának és a jelen célszerűségének harmóniája határozza meg. Diákélet, versenyek, programok: Miért szeretnek hozzánk járni a diákok? Mert magabiztos tudást és piacképes szakmát szereznek nálunk úgy, hogy közben élményközpontú tanórákon, izgalmas gyakorlati foglakozásokon, szakmai versenyeken és programokon vesznek részt. Szállodák, idegenforgalmi központok, áruházak, szupermarketek, logisztikai centrumok látogatásán keresztül ismerhetik meg alaposabban a turizmus, a kereskedelem és a logisztika rejtelmeit. Emellett nagy szerepet kap a kulturális élet is, hiszen gyakoriak a mozi- és színházlátogatások, valamint a múzeumi foglalkozások. És ami talán a legfontosabb: itt egy igazi közösség tagjai lehetnek! A 2020/21. tanévtől indul technikusi képzésünk, amely az 5 év elvégzése után egyszerre biztosítja az érettségit és a szakmai vizsgát. A technikusi szakképzettség középvezetői szintű ismereteket biztosít, továbbá jelentős előnyt jelent majd a szakirányú felsőoktatási felvételinél.

 • Telefon

  36 1 338 44 80

 • Weboldal

 • Cím

  1088 Budapest, Vas u. 9-11.

Budapesti Gazdasági SZC Szent István Technikum és KollégiumBudapesti Gazdasági SZC Szent István Technikum és Kollégium

Iskolánk 132 éve alapított, nagy múltra visszatekintő középfokú intézmény. A IX. kerület legimpozánsabb, premodern stílusú iskolaépülete a Mester utca 56-58. szám alatt található. A 2020/21-es tanévtől az új képzési rendszer szerint gazdálkodás és menedzsment, valamint sport ágazati 5 éves képzés, valamint hagyományosan nyelvi előkészítő osztály indul iskolánkban. Diákjaink tanulmányaik sikeres befejezésével pénzügyi-számviteli ügyintéző, a sport ágazaton sportedzői technikusi oklevelet kapnak az érettségi bizonyítvány mellett. Evvel a munkaerőpiacon is el tudnak már helyezkedni, de a felsőoktatás követelményei szerint tovább is tanulhatnak. Az iskola épületében 40 fős leány és 20 fős fiúkollégium működik. Korszerű sportcsarnokkal, nagy számítógépparkkal, projektorokkal, illetve digitális táblával felszerelt tantermekkel és saját konyhával rendelkezünk. Célunk, hogy diákjaink érezzék jól magukat az itt eltöltött évek alatt, közösségek kovácsolódjanak, piacképes tudást szerezzenek. Ezért a magas színvonalú szakmai képzés mellett nagy hangsúlyt fektetünk a nyelvoktatásra, a készség- és képességfejlesztésre. Vezető pénzügyi tanácsadó cég választ végzett diákjaink közül gyakornokokat, akik a speciális szakmai tudás mellett a továbbtanulásban és a karrierépítésben is segítséget kapnak. Diákélet, versenyek, programok: A tanulás mellett jó hangulatú közösségi programokon vehetnek részt diákjaink, jellemző iskolánkra a nyugodt légkör. Tanulóinknak lehetősége van külföldre utazni, idegen nyelvi környezetben gyakorolni az angol és a német nyelvet, diákcsere, Erasmus projekt, és más kezdeményezések keretében. Intézményünkben évtizedek óta tanulnak sportolók, nagy múltú saját sportegyesületünk van (Szent István SE), melyben fiú futball és lány kézilabda szakosztályunk működik.

 • Telefon

  36 1 215 41 40

 • Weboldal

 • Cím

  1095 Budapest, Mester u. 56-58.

Budapesti Gazdasági SZC Teleki Blanka Közgazdasági TechnikumBudapesti Gazdasági SZC Teleki Blanka Közgazdasági Technikum

Intézményünk emberközpontú, problémamegoldó megközelítéssel éli mindennapjait az 1911-es alapítása óta. Az iskola, hagyományait követve, a felnőtt társadalomba beilleszkedni képes aktív, emberi értékeire és munkájára igényes felnőtteket bocsát ki falai közül. Technikumi és felnőtt szakképző osztályainkban közismereti és szakmai képzés folyik, közlekedés és szállítmányozás (logisztika), gazdálkodás és menedzsment (közgazdaság) és turizmus-vendéglátás ágazatokban. Felvételizz hozzánk és használd ki a szakképzés új, egyre modernizálódó világát! Jól felszerelt, állandóan modernizálódó iskola, légkondicionált tantermek projektorral felszerelve, lendületes tanári kar, nyugodt tanulási környezet, minőségi szakképzés, korszerű tudás, duális képzés – kiváló vállalati kapcsolatok, jövedelem már a képzés alatt, érettségi négy közismereti tantárgyból + technikusi végzettség megszerzése az 5. évfolyamon.

 • Telefon

  36 1 215 92 54

 • Weboldal

 • Cím

  1095 Budapest, Mester u. 23.

Budapesti Gazdasági SZC Terézvárosi Technikum és Szakképző IskolaBudapesti Gazdasági SZC Terézvárosi Technikum és Szakképző Iskola

Iskolánk, ahogy mi hívjuk a KERSULI a belváros közepében, a VI. kerületi Szondi utcában található, könnyen megközelíthető helyen, hiszen az Oktogon, a Nyugati pályaudvar, a Kodály körönd és a Hősök tere is közel van. A régi, patinás épületben projektorokkal felszerelt szaktantermi rendszerrel és jól felszerelt informatika termekkel várjuk diákjainkat, akik bekapcsolódhatnak a nálunk jellemző jó hangulatú, pezsgő diákéletbe. A 9-14. évfolyamon tanuló diákjaink képzésük végén érettségi, illetve szakmai vizsgát tehetnek. A tanulmányi idő alatt kötelező gyakorlat elvégzéséhez kiterjedt gyakorlati hely hálózattal rendelkezünk. Az elméletben és gyakorlatban elsajátított szakmai tudás mellett projekt-heteinken és a fenntartónknak köszönhetően ingyenes külső programjainkon változatos kulturális és szakmai programokkal bővítjük diákjaink ismereteit. Rendszeresen veszünk részt országos szakmai tanulmányi versenyeken, melyeken évről évre döntőbe kerülünk. Évtizedek óta folyamatosan sikeresen működő nemzetközi projektjeinknek köszönhetően már közel száz diákunk utazhatott az Európai Unió támogatásával, teljesen ingyenesen külföldre tapasztalatot gyűjteni. Intézményünk a Budapesti Gazdasági Egyetem közgazdász tanár, illetve szakoktató szakos hallgatóinak gyakorló iskolája.

 • Telefon

  36 1 332 57 71

 • Weboldal

 • Cím

  1064 Budapest, Szondi u. 41.

Budapesti Gazdasági SZC Varga István Közgazdasági TechnikumBudapesti Gazdasági SZC Varga István Közgazdasági Technikum

Technikumi képzés keretében nappali és esti tagozaton három ágazatra várjuk a diákokat: Kereskedelem Turizmus és vendéglátás Gazdálkodás és menedzsment (közgazdaság) Miért minket válassz? Érettségi és technikusi végzettség megszerzése nappali tagozaton: 5 év Technikusi végzettség esti tagozaton: 2 év Duális képzés – ösztöndíj és jövedelem a képzés ideje alatt Magas színvonalú szakmai oktatás, piacképes szakmák, kiváló tanári kar Modern épület, nagy terekkel, korszerű oktatási eszközökkel Sokszínű iskolai élet, változatos programok és sportolási lehetőség Külföldi szakmai gyakorlat Kéthetes külföldi nyelvi kurzus a 9. és 11. osztályosoknak Akkreditált Kiemelt Tehetségpont Örökös Ökoiskola

 • Telefon

  36 1 368 74 43

 • Weboldal

 • Cím

  1039 Budapest, Hatvany Lajos u. 7.

Budapesti Gazdasági SZC Vásárhelyi Pál TechnikumBudapesti Gazdasági SZC Vásárhelyi Pál Technikum

Iskolánk Budapest XXI. kerületében, a Kis-Duna partján található, könnyen megközelíthető a 151-es autóbusszal. Az iskola építészeti szempontból is nagyon szép, berendezését, felszereltségét tekintve pedig korszerű. Előnye, hogy nagy területen fekszik, hatalmas sportpályája a sportrendezvények, díszudvara a színvonalas iskolai ünnepélyek helyszínéül szolgál. Az oktatás hatékonyságát segíti az esztétikus, barátságos környezet, valamint a modern oktatási eszközök a tantermekben. A szakmai képzés fő célja: a piacorientált kereskedelmi szemléletmód kialakítása, a munkaerő piaci tudáselvárásoknak való megfeleltetés. Tanulóink a nyári szakmai gyakorlat és az év közbeni üzemlátogatások és egyéb külső szakmai programok segítségével gyakorlati tapasztalatokat is szereznek az egyébként is gyakorlatorientált képzés közben. Diákélet, versenyek, programok: Az Erasmus+ pályázat, valamint nyelvi laboratórium, diákcsere program célnyelvi környezetben, képi- és hanganyagok, a legújabb nyelvkönyvek, idegen nyelvű kiadványok, szótárak, idegen nyelvi levelezési könyvek segítik a tanulókat a sikeres nyelvtanulásban. Külön hangsúlyt kap a kommunikatív nyelvoktatás. Magas óraszámban tanítjuk a fő nyelvet (angol vagy német), és a 11. évfolyamtól választható egy másodnyelv is heti 2 vagy 3 órában (angol, német, francia). Kiemelt szerepe van az informatika-oktatásnak is. Informatikai szaktantermeinkben diákjaink korszerű számítógépeken tanulják az informatikát. Iskolánk ECDL vizsga-központként működik, tanulóinknak lehetősége van az Európai Unió által elfogadott egységes Európai Számítógép-használói Jogosítvány megszerzésére. Könyvtárunk több mint 22.000 kötetet számlál: a kötelező olvasmányok, szépirodalmi művek, szótárak, lexikonok, nyelvi és szakmai jellegű irodalom a tanórákra, vizsgákra, versenyekre való felkészülés optimális feltételeit teremtik meg. Hazai és uniós pályázatokon való sikeres részvételünk kiegészítő forrásokat biztosít pedagógiai céljaink széleskörű megvalósításához, mind a környezettudatos magatartás kialakítása, mind az egész életen át tartó tanulás kompetenciáinak fejlesztése területén.

 • Telefon

  36 1 278 30 60

 • Weboldal

 • Cím

  1212 Budapest, Széchenyi u. 95.Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

   1074 Budapest, Dohány u. 65.

  • Telefon: +36 30 011 34 39

   E-mail: info@bgszc.hu

   OM azonosító: 203061

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000671 Engedélyszám: E/2020/000184


  2024Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum