Cukrász
Turizmus-vendéglátás
Tovább
Iskolánk immár 115 éve ápolja a hazai gasztronómiai hagyományokat és képez szakmájukban sikereket elérő vendéglátóipari szakembereket. Névadója, Dobos C. József a magyar cukrászat egyik legendás, történelmi alakja. Híres alkotása, a dobostorta 2019-tól immár hungaricum, a Magyar Értéktár része. Széleskörű tapasztalattal rendelkező szaktanáraink, oktatóink és folyamatosan fejlesztett, modern eszközökkel berendezett tanüzemeink jelentik a biztosítékot a piacképes tudás megszerzésére. Szakmai versenyeken, nemzetközi rendezvényeken a szakma iránt érdeklődő diákok képviselik iskolánkat és érnek el kiváló eredményeket. Szakközépiskolai képzéseinkben szakács, cukrász, és pincér (új néven vendégtéri) szakmára készítjük fel tanulóinkat, majd biztosítjuk az érettségi vizsga megszerzését + 2 éves képzés során. Nyelvi előkészítő osztályainkban az emelt óraszámú angol és német nyelvi képzés a nyelvvizsga megszerzésének, a számítástechnika intenzív oktatása pedig az ECDL vizsga letételének biztosítéka. A 2020-2021-es tanévtől történi ez már az új szakképzési rendszerben, középpontjában a szaktechnikusi rendszerrel. Iskolánk vezetősége figyelembe véve a képzéseseink során elsajátítandó ismereteket, kompetenciákat, valamint lépést tartva a szakma munkaerő-piaci elvárásaival, igyekszik kihasználni a különböző pályázati és fejlesztési forrásokat. Modern, jól felszerelt tanüzemekkel, és számítástechnikai háttérrel rendelkezünk. A szakmai gyakorlati helyet kiemelkedő vendéglátó ipari egységekben biztosítjuk. Az iskola jó közlekedési helyen található Észak-Pesten, Angyalföldön, metró és trolibusz közlekedés mentén. Az iskola elérhető a legismertebb közösségi oldalon is.
További képzési lehetőségek és információk tanulóinknak és érdeklődőknek!