Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. nov. 2.


Budapesti Gazdasági SZC

  5 érdekesség a BGSZC technikusi képzéseiről

  Közeledik 2023 februárja, amikor a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek dönteniük kell a középiskolai jelentkezésről. Íme 5 érdekesség a BGSZC technikusi képzéseiről, amit érdemes mérlegelni a döntés előtt.

  5 érdekesség a BGSZC technikusi képzéseiről

  Általános iskolás diákok és szülők tízezrei várják izgatottan 2023 februárját, a középiskolai jelentkezés végső határidejét. Az izgalom érthető, hiszen e döntés alapjaiban határozhatja meg a tizenévesek jövőbeli boldogulását, karrierlehetőségeit és szakmai életújtát.

  Az érettségi megszerzésének lehetősége mára alapelvárás a középiskolák felé. A dilemmát ezért sokkal inkább az jelenti a jelentkezők számára, hogy ezt milyen módon és milyen típusú intézményben tegyék meg.

  Érettségi szakmával és megannyi előnnyel

  Egyre több nyolcadikos választja a technikusi képzést, mellyel a diákok 5 év alatt érettségit, piacképes szakmát, valamint szakmai tapasztalatot is szerezhetnek.

  Mitől különlegesek a BGSZC képzései? Íme 5 érdekesség

  1., Érettségi, gazdasági ismeretek és szakmai tapasztalat

  A Gazdálkodás és menedzsment ágazat Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzésében öt év alatt érettségit és szakmát is szereznek a diákok. Okleveles technikusként többletpontokkal jelentkezhetnek a szakirányú felsőoktatásba, miközben gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek. Ezt nem sok 19 éves mondhatja el magáról, nagy előnyt jelent számukra későbbi karrierjük során.

  2., A jövő szakmája, idegen nyelv és mellé egy érettségi

  Logisztikai technikus képzésben a logisztika és szállítmányozás szakmairányon a tanulók betekintést nyerhetnek a szállítmányozás világába. Karrierlehetőséget kínáló szakmát, érettségit és idegennyelv tudást is kapnak. A képzés után külföldön is tapasztalatot szerezhetnek vagy logisztikai mérnöknek tanulhatnak tovább.

  3., Szakmai belépő a nagyvilágba

  Turisztikai technikusként már a diákévek alatt belekóstolhatnak a tanulók a valódi nagyvilágba. Üzleti és szervezési alapismereteket szereznek, idegen nyelveket tanulnak és izgalmas országok kultúráját ismerhetik meg. Az ERASMUS programmal pedig mindezt nemcsak elméletben láthatják, hanem a gyakorlatban is, külföldön. A képzés után itthon vagy külföldön is jó esélyük van karriert csinálni, ugyanakkor főiskolára is mehetnek

  4., Séf vagy étteremvezető, bármi lehetséges

  A szakács szaktechnikus képzés a tanulók szakmai és vezetői elképzeléseinek egyaránt megfelel. Öt év alatt a konyha fortélyainak elsajátítása mellett megismerhetik a vezetői ambícióik szempontjából nélkülözhetetlen gazdálkodási ismeretek alapjait is. Érettségijük is lesz, ezért hosszútávon akár tovább is tanulhatnak majd.

  5., E-commerce, online marketing és érettségi

  Kereskedő és webáruházi technikusként a világ egyik legdinamikusabban fejlődő iparágában dolgozhatnak a diákok a jövőben. A képzés gyakorlatias megközelítésű és sokrétű tapasztalatot ad a webáruházakkal kapcsolatos legfontosabb területeken: e-commerce, online marketing tapasztalatok, ügyintézési, logisztikai ismeretek. Ezek külön-külön is nagyon értékes kompetenciákat fednek le, hát még így együtt, egy képzésben.

  +1 érv a BGSZC mellett

  A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum hazánk legnagyobb szakképzési centruma, 22 iskola tartozik hozzánk Budapest-szerte. A legtöbb képzésünk több iskolában is elérhető, így minden leendő tanulónk a számára legmegfelelőbb helyszínt választhatja.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  BGSZC Őszi Pedagógiai Nap 2023.

  BGSZC Őszi Pedagógiai Nap 2023.

  2023. október 9-én hatodik alkalommal került megrendezésre a BGSZC Őszi Pedagógiai Nap.

  2023. okt. 26.


  Budapesti Gazdasági SZC

  Felvételi tájékoztató nyolcadikosoknak

  Felvételi tájékoztató nyolcadikosoknak

  Felvételi tájékoztató

  2023. okt. 13.


  Budapesti Gazdasági SZC

  Várjuk a nyolcadikosokat!

  Várjuk a nyolcadikosokat!

  20 iskolánkban 7 ágazat 16 szakmájában várjuk leendő tanulóinkat technikumi és szakképző iskolai osztályainkba.

  2023. szept. 18.


  Budapesti Gazdasági SZC  • KIM
  • IKK
   Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

     1074 Budapest, Dohány u. 65.

    • Telefon: +36 1 413 27 77

     E-mail: info@bgszc.hu

     OM azonosító: 203061

     Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000671 Engedélyszám: E/2020/000184


    2023Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum