Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. nov. 2.


Budapesti Gazdasági SZC

  5 érdekesség a BGSZC technikusi képzéseiről

  Közeledik 2022 februárja, amikor a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek dönteniük kell a középiskolai jelentkezésről. Íme 5 érdekesség a BGSZC technikusi képzéseiről, amit érdemes mérlegelni a döntés előtt.

  5 érdekesség a BGSZC technikusi képzéseiről

  Általános iskolás diákok és szülők tízezrei várják izgatottan 2022 februárját, a középiskolai jelentkezés végső határidejét. Az izgalom érthető, hiszen e döntés alapjaiban határozhatja meg a tizenévesek jövőbeli boldogulását, karrierlehetőségeit és szakmai életújtát.

  Az érettségi megszerzésének lehetősége mára alapelvárás a középiskolák felé. A dilemmát ezért sokkal inkább az jelenti a jelentkezők számára, hogy ezt milyen módon és milyen típusú intézményben tegyék meg.

  Érettségi szakmával és megannyi előnnyel

  Egyre több nyolcadikos választja a technikusi képzést, mellyel a diákok 5 év alatt érettségit, piacképes szakmát, valamint szakmai tapasztalatot is szerezhetnek.

  Mitől különlegesek a BGSZC képzései? Íme 5 érdekesség

  1., Érettségi, gazdasági ismeretek és szakmai tapasztalat

  A Gazdálkodás és menedzsment ágazat Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzésében öt év alatt érettségit és szakmát is szereznek a diákok. Okleveles technikusként többletpontokkal jelentkezhetnek a szakirányú felsőoktatásba, miközben gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek. Ezt nem sok 19 éves mondhatja el magáról, nagy előnyt jelent számukra későbbi karrierjük során.

  2., A jövő szakmája, idegen nyelv és mellé egy érettségi

  Logisztikai technikus képzésben a logisztika és szállítmányozás szakmairányon a tanulók betekintést nyerhetnek a szállítmányozás világába. Karrierlehetőséget kínáló szakmát, érettségit és idegennyelv tudást is kapnak. A képzés után külföldön is tapasztalatot szerezhetnek vagy logisztikai mérnöknek tanulhatnak tovább.

  3., Szakmai belépő a nagyvilágba

  Turisztikai technikusként már a diákévek alatt belekóstolhatnak a tanulók a valódi nagyvilágba. Üzleti és szervezési alapismereteket szereznek, idegen nyelveket tanulnak és izgalmas országok kultúráját ismerhetik meg. Az ERASMUS programmal pedig mindezt nemcsak elméletben láthatják, hanem a gyakorlatban is, külföldön. A képzés után itthon vagy külföldön is jó esélyük van karriert csinálni, ugyanakkor főiskolára is mehetnek

  4., Séf vagy étteremvezető, bármi lehetséges

  A szakács szaktechnikus képzés a tanulók szakmai és vezetői elképzeléseinek egyaránt megfelel. Öt év alatt a konyha fortélyainak elsajátítása mellett megismerhetik a vezetői ambícióik szempontjából nélkülözhetetlen gazdálkodási ismeretek alapjait is. Érettségijük is lesz, ezért hosszútávon akár tovább is tanulhatnak majd.

  5., E-commerce, online marketing és érettségi

  Kereskedő és webáruházi technikusként a világ egyik legdinamikusabban fejlődő iparágában dolgozhatnak a diákok a jövőben. A képzés gyakorlatias megközelítésű és sokrétű tapasztalatot ad a webáruházakkal kapcsolatos legfontosabb területeken: e-commerce, online marketing tapasztalatok, ügyintézési, logisztikai ismeretek. Ezek külön-külön is nagyon értékes kompetenciákat fednek le, hát még így együtt, egy képzésben.

  +1 érv a BGSZC mellett

  A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum hazánk legnagyobb szakképzési centruma, 22 iskola tartozik hozzánk Budapest-szerte. A legtöbb képzésünk több iskolában is elérhető, így minden leendő tanulónk a számára legmegfelelőbb helyszínt választhatja.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Online oktatás: Kerek egy év

  Online oktatás: Kerek egy év

  A 2020 tavaszi online oktatás során szinte azonnal elérhetőek voltak az iskolákban az oktatást segítő keretrendszerek: pl. Google Classroom, Microsoft Teams, Canvas. Az addig inkább alkalmanként használt rendszereket a mindennapi online oktatásba hatékonyan integrálták a tanárok. Tavaly a legkedveltebb a Google Classroom volt, ezt követte nagyjából hasonló népszerűséggel a Canvas és a Microsoft Teams. Az őszi pedagógiai napokon 2019-ben valamennyi kolléga részt vehetett egy olyan képzésen, ahol a Canvas keretrendszer használatával ismerkedett meg, a képzést belső szervezéssel saját kollégáink tartották. Idén jellemzőbbnek tűnik a Google Classroom használata, de továbbra is van több iskola, ahol Teams-et, illetve Canvast használnak. Új alkalmazásként gyakran előfordul a Google Meet, ami talán a Zoom helyét veszi át tavalyhoz képest.

  2021. máj. 14.


  dr. Salamon Anikó

  Módszertani pedagóguspályázatok

  Módszertani pedagóguspályázatok

  Az idei tanévben is meghirdetésre került a BGSZC Módszertani pedagóguspályázat "Együtt? Működünk!" címmel. A pályázati felhívásra 63 pályamű érkezett a beadási határidőig. Hagyományainknak megfelelően a beérkezett pályázatokat három fős bírálócsapatok pontozták és véleményezték. Valamennyi pályázatot két csapat kapott meg bírálatra.

  2021. aug. 9.


  CentrumPedagógia

  “Látszik, hogy a tanárnő igyekszik”

  “Látszik, hogy a tanárnő igyekszik”

  Tóth Mónikával a BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnáziumában „A fejlesztő értékelés tapasztalatai, jó gyakorlatok” című előadása után beszélgettünk 2018. október 16-án a BGSZC Pedagógiai Napokon.

  2021. aug. 9.


  dr. Salamon Anikó

  Széchenyi 2020