Ugrás a fő tartalomra

1074 Budapest, Dohány u. 65.


+36 30 011 34 39

Széchenyi 2020

Hírek


2021. aug. 9.
CentrumPedagógia
  • személyes
  • módszertan
  • iskolafókusz

Egészség és informatika… angolul is a Szászban

Módszertani pályázatok 2021: Egészségesnek maradni!, Nagy Éva, BGSZC Szász Ferenc Kereskedelmi Technikum és Szakképző Iskola; Deck.Toys – Toy Story, Képes Józsefné, BGSZC Szász Ferenc Kereskedelmi Technikum és Szakképző Iskola

Egészség és informatika… angolul is a Szászban

Egészségesnek maradni!, Nagy Éva, BGSZC Szász Ferenc Kereskedelmi Technikum és Szakképző Iskola

“Ezután azonban úgy döntöttem, a téma kiegészíthető, hiszen az egészéges étkezés nagyon fontos, különösen az akkor jellemző mozgásszegény életmód miatt, a csoport tanulói pedig szívesen készítenek önálló prezentációkat, élvezik, ha valami tényleg újat tanulhatnak. Ráadásul a téma később minden nyelvi vizsgán előkerül, tehát hasznos, ha már most megismerkedünk az alapokkal. Ezért elkezdtem kiegészíteni a „tananyagot” néhány egyéb információval. Magyar és angol nyelvű illusztráció segítségével megnéztük,  mi az az „okostányér – smart plate”, erről még nem hallottak a tanulók, meglepődtek, hogy egyáltalán van ilyen. Beszéltünk arról, mik az összetevői az egészéges életmódnak, összegyűjtöttük az egészéges étkezés legfontosabb ismérveit, vázlatot készítettünk róla közösen. A munka közben tovább gazdagodott a szókincsünk is.”

Tanulási eredmény: “törekedtek arra, hogy receptív és produktív készségeiket  idegen nyelven fejlesszék”

Tanulói önértékelés: A feladat beadása után… “nehéz volt beszélni is a gondolataimról, de nagyon örültem, hogy a végén el tudtam mondani.”

Deck.Toys – Toy Story, Képes Józsefné, BGSZC Szász Ferenc Kereskedelmi Technikum és Szakképző Iskola

“A Deck.Toys alkalmazással kalandos tanösvényeket tervezhetünk a diákok számára. … Minden tanösvény egy bejárattal kezdődik, ahol megadjuk az tananyag elsajátításához szükséges instrukciókat. A leckét most egy jégtörő „Slide Apps”-szal indítottam, hozzá egy „Text” alkalmazást társítottam, hogy a tanulók kifejezhessék érzéseiket és az esetleges elvárásaikat, amikor belépnek. A tananyag elsajátításához un. Study Set-eket kell létrehozni, alapvetően ez tartalmazza az elsajátítandó tananyagot. Én most üresből építettem fel, de aki hozzám hasonlóan sokat dolgozott a Quizletben, onnan is importálhat kártyákat. A fogalom, meghatározás, kép hármasból legalább kettőt kell megadnunk, én ezen a tanösvényen három tanulókártya készletet készítettem el, s minden esetben mindhárom lehetőséget feltöltöttem. … A szociális kompetenciák erősítése érdekében használtam a „Team Lock” zárolási funkciót, mely pozitív versenykörnyezetet teremtett a diákok számára, hogy együttműködjenek a kitörés megoldásában.”

Tanulási eredmény: “Feltérképezi a piacon megtalálható különböző számítógépes perifériákat.”

Tanulói önértékelés: “Érdekes feladatokat oldottam meg, sokat tanultam a számítógép részeiről angolul.” “A csoport minden tagja élvezte a feladatot, jó volt együtt dolgozni online, nem volt sok és sikerült a zárat kinyitni.”

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Módszertani pedagóguspályázatok

Módszertani pedagóguspályázatok

Az idei tanévben is meghirdetésre került a BGSZC Módszertani pedagóguspályázat "Együtt? Működünk!" címmel. A pályázati felhívásra 63 pályamű érkezett a beadási határidőig. Hagyományainknak megfelelően a beérkezett pályázatokat három fős bírálócsapatok pontozták és véleményezték. Valamennyi pályázatot két csapat kapott meg bírálatra.

2021. aug. 9.
CentrumPedagógia
Szakma Sztár 2024

Szakma Sztár 2024

Budapesti Gazdasági SZC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tanulója, Mihály Angelika az OSZTV döntőjébe jutott Vendéglátásszervező szakmában. A verseny válogatójára az alábbi ételeket készítette el. Sok sikert kívánunk a döntőben!

2024. ápr. 23.
Budapesti Gazdasági SZC
BGSZC Őszi Pedagógiai Nap 2023.

BGSZC Őszi Pedagógiai Nap 2023.

2023. október 9-én hatodik alkalommal került megrendezésre a BGSZC Őszi Pedagógiai Nap.

2023. okt. 26.
Budapesti Gazdasági SZC


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

      1074 Budapest, Dohány u. 65.

    • Telefon: +36 30 011 34 39

      E-mail: info@bgszc.hu

      OM azonosító: 203061

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000671 Engedélyszám: E/2020/000184


    2024Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum