Ugrás a fő tartalomra

1074 Budapest, Dohány u. 65.


+36 30 011 34 39

Széchenyi 2020

Hírek


2021. aug. 9.
CentrumPedagógia
  • személyes
  • módszertan
  • iskolafókusz

Egészség és informatika… angolul is a Szászban

Módszertani pályázatok 2021: Egészségesnek maradni!, Nagy Éva, BGSZC Szász Ferenc Kereskedelmi Technikum és Szakképző Iskola; Deck.Toys – Toy Story, Képes Józsefné, BGSZC Szász Ferenc Kereskedelmi Technikum és Szakképző Iskola

Egészség és informatika… angolul is a Szászban

Egészségesnek maradni!, Nagy Éva, BGSZC Szász Ferenc Kereskedelmi Technikum és Szakképző Iskola

“Ezután azonban úgy döntöttem, a téma kiegészíthető, hiszen az egészéges étkezés nagyon fontos, különösen az akkor jellemző mozgásszegény életmód miatt, a csoport tanulói pedig szívesen készítenek önálló prezentációkat, élvezik, ha valami tényleg újat tanulhatnak. Ráadásul a téma később minden nyelvi vizsgán előkerül, tehát hasznos, ha már most megismerkedünk az alapokkal. Ezért elkezdtem kiegészíteni a „tananyagot” néhány egyéb információval. Magyar és angol nyelvű illusztráció segítségével megnéztük,  mi az az „okostányér – smart plate”, erről még nem hallottak a tanulók, meglepődtek, hogy egyáltalán van ilyen. Beszéltünk arról, mik az összetevői az egészéges életmódnak, összegyűjtöttük az egészéges étkezés legfontosabb ismérveit, vázlatot készítettünk róla közösen. A munka közben tovább gazdagodott a szókincsünk is.”

Tanulási eredmény: “törekedtek arra, hogy receptív és produktív készségeiket  idegen nyelven fejlesszék”

Tanulói önértékelés: A feladat beadása után… “nehéz volt beszélni is a gondolataimról, de nagyon örültem, hogy a végén el tudtam mondani.”

Deck.Toys – Toy Story, Képes Józsefné, BGSZC Szász Ferenc Kereskedelmi Technikum és Szakképző Iskola

“A Deck.Toys alkalmazással kalandos tanösvényeket tervezhetünk a diákok számára. … Minden tanösvény egy bejárattal kezdődik, ahol megadjuk az tananyag elsajátításához szükséges instrukciókat. A leckét most egy jégtörő „Slide Apps”-szal indítottam, hozzá egy „Text” alkalmazást társítottam, hogy a tanulók kifejezhessék érzéseiket és az esetleges elvárásaikat, amikor belépnek. A tananyag elsajátításához un. Study Set-eket kell létrehozni, alapvetően ez tartalmazza az elsajátítandó tananyagot. Én most üresből építettem fel, de aki hozzám hasonlóan sokat dolgozott a Quizletben, onnan is importálhat kártyákat. A fogalom, meghatározás, kép hármasból legalább kettőt kell megadnunk, én ezen a tanösvényen három tanulókártya készletet készítettem el, s minden esetben mindhárom lehetőséget feltöltöttem. … A szociális kompetenciák erősítése érdekében használtam a „Team Lock” zárolási funkciót, mely pozitív versenykörnyezetet teremtett a diákok számára, hogy együttműködjenek a kitörés megoldásában.”

Tanulási eredmény: “Feltérképezi a piacon megtalálható különböző számítógépes perifériákat.”

Tanulói önértékelés: “Érdekes feladatokat oldottam meg, sokat tanultam a számítógép részeiről angolul.” “A csoport minden tagja élvezte a feladatot, jó volt együtt dolgozni online, nem volt sok és sikerült a zárat kinyitni.”

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Módszertani pedagóguspályázatok

Módszertani pedagóguspályázatok

Az idei tanévben is meghirdetésre került a BGSZC Módszertani pedagóguspályázat "Együtt? Működünk!" címmel. A pályázati felhívásra 63 pályamű érkezett a beadási határidőig. Hagyományainknak megfelelően a beérkezett pályázatokat három fős bírálócsapatok pontozták és véleményezték. Valamennyi pályázatot két csapat kapott meg bírálatra.

2021. aug. 9.
CentrumPedagógia
Dobbantó Program 2024/25

Dobbantó Program 2024/25

Jelentkezzen szeptemberben induló képzéseinkre a Dobbantó Program keretein belül!

2024. júl. 19.
Budapesti Gazdasági SZC
Felnőtteknek 2024/25

Felnőtteknek 2024/25

Válogasson szeptemberben induló képzéseink közül!

2024. júl. 18.
Budapesti Gazdasági SZC


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

      1074 Budapest, Dohány u. 65.

    • Telefon: +36 30 011 34 39

      E-mail: info@bgszc.hu

      OM azonosító: 203061

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000671 Engedélyszám: E/2020/000184


    2024Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum